2015-06-04

Möjlighet att påverka, viktigt för psykologföreningen i Skåne

”Det tar ett tag att komma in i uppdraget men det är verkligen stimulerande och roligt” Så säger Anna Tidman, ordförande för Malmö stads psykologer.

Anna TidmanHur gammal är föreningen?

”Vår förening i Malmö stad är inte ny men de flesta av oss som sitter i styrelsen kom med under åren 2011-2013. Vi har hittills bland annat haft fokus på att vara representerade i samverkan i de förvaltningar där många psykologer arbetar.

Något som kan vara svårt i det fackliga arbetet är att komma in i olika processer tidigt och inte när beslut redan är fattat. Vi hoppas att vårt deltagande i samverkan kan öka våra möjligheter att påverka. Vi riktar också in oss mycket på frågor kring lön, som löneutveckling och lönespridning och psykologers arbetsmiljö. ”

Vad gör ni i år?

”Ett tema för året är att försöka bli mer synliga och tillgängliga för medlemmarna. Därför ägnar vi vårt kommande medlemsmöte just åt att beskriva det lokala fackliga arbetet kring bland annat arbetsmiljö och löner och diskutera det med våra medlemmar.

Vi har i vår också bjudit in till en ”lönelunch” då vi informerat om föreningens arbete kring löner hittills och våra tankar framåt. Vi vill fånga upp hur medlemmarna upplevt årets löneprocess och höra om det är några särskilda frågor våra förhandlare bör ha med sig till årets löneavstämning med arbetsgivaren.”

Vad är det som gör att en förening fungerar bra?

”Att vi haft en stabil och engagerad styrelse under några år underlättar verkligen arbetet och bland annat har vi kunnat dela upp ansvarsområden mellan oss i styrelsen. Förbundets fackliga fortsättningskurs har också varit ett bra stöd på vägen. Det tar ett tag att komma in i uppdraget men det är verkligen stimulerande och roligt.”

Nyheter

Främja psykisk hälsa – elevhälsans uppdrag

2017-05-03

För första gången bjöd Akademikerförbundet SSR och Sveriges Psykologförbund in till ett gemensamt...

Anders Wahlberg omvald som ordförande för
AkademikerAlliansens Representantskap

2017-04-27

Anders Wahlberg blev idag omvald som ordförande för AkademikerAlliansens Representantskap.

Lilla Psykologpriset

2017-04-10

Nu har juryn utsett tre finalister till Lilla Psykologpriset som delas ut på PS17 i Linköping.

Synpunkter på Socialstyrelsens förslag till nya riktlinjer

2017-03-31

Psykologförbundet hämtade in ett stort antal synpunkter både internt och externt inför arbetet me...

Liria Ortiz - Vinnare av Stora Psykologpriset 2017

2017-03-30

foto: Johan Paulin   Stora Psykologpriset delades ut ikväll vid en ceremoni under Psykologidagarn...