Förhandlingschef och avdelningschef

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av förhandlingsarbete, ledarskap samt av att leda strategiskt arbete i en intresseorganisation/politiskt styrd organisation, gärna ett professionsförbund.

Du kommer leda en avdelning med 6 medarbetare, ombudsmän och förbundsjurist, som arbetar med ett yrkesövergripande perspektiv (både villkors- och professionsfrågor). Du har ett ansvar för Psykologförbundets förhandlingsverksamhet samt service och stöd till medlemmar och förtroendevalda.  Du kommer delta aktivt i arbetet med att samordna verksamheten och bemanna kansliövergripande processer och projekt med det gemensamma resultatet i fokus.

Förbundet är med i AkademikerAlliansen, Saco-S och samverkar med övriga Sacoförbund inom ramen för Saco-P. Som förhandlingschef har du en viktig roll att, tillsammans med förbundets förtroendevalda, samordna förbundspolitiken på de tre sektorerna.

Du har examen från universitet/högskola och gärna tidigare chefserfarenhet. 

Krav i rollen

Trygg, utvecklingsinriktad, modig och bygger din plattform genom samarbete med andra. Du har lätt att växla mellan strategisk och operativ nivå i det dagliga arbetet och en ledarstil där förståelsen för att ömsesidigt beroende är en utgångspunkt. På kansliet arbetar vi mycket med att utveckla arbetsformerna med kunskapsintegration och samhandling i fokus. Du har ett intresse för lärande och medarbetares utveckling.

Förståelse för att en chef/ledares olika roller; leda personal, leda verksamhet samt förstå sitt sammanhang.

Vilka är vi?

Sveriges Psykologförbund är psykologernas professionella och fackliga intresseorganisation. Förbundet har drygt 12 000 medlemmar och är en del av Saco. Sveriges Psykologförbund har ett litet, professionellt kansli om knappt 20 medarbetare. Kansliet ger medlemsnytta genom rådgivning och förhandling i arbetsmarknads- och professionsfrågor, genom kommunikations- och påverkansarbete, samt genom att driva en specialistutbildning för psykologer.

Tillträde 1 september eller efter överenskommelse 

Har du frågor så är du välkommen att kontakta förbundsdirektör Ulrika Edwinson, 0709-676 402 eller ulrika.edwinson@psykologforbundet.se

Vi intervjuar löpande.  Du är välkommen med din ansökan från nu och fram till 20 juni. Skicka din CV och ett personligt brev till jobbansokan@psykologforbundet.se och skriv "Ansökan förhandlingschef" i ärenderaden.