Kommunikationschef

Har du bred och gedigen kommunikationserfarenhet? Är du en stadig och tydlig ledare som ser till helheten? Vi söker dig som gillar verksamhetsnära samarbete och vill hjälpa oss att vidareutveckla vårt kommunikationsarbete och vårt medlemserbjudande.

Din roll

Som vår kommunikationschef arbetar du såväl med förbundets strategiska frågor, som med det operativa kommunikationsarbetet. Du har ett helhetsansvar för att utveckla och kvalitetssäkra vår kommunikation – samordna de olika kanalerna för att möjliggöra ett tydligt och konsekvent budskap för våra målgrupper. Påverkansarbete gentemot beslutsfattare och andra aktörer samt löpande kommunikationsstöd ingår i avdelningens ansvarsområden. En viktig uppgift för dig och dina medarbetare är att tydliggöra nyttan och värdet av att vara medlem i Psykologförbundet, samt att genom kommunikation och samarbeten stärka psykologens roll och ställning. Ett annat viktigt ansvarsområde är att fortsatt utveckla den digitala plattform vi nu lanserar.

Vi genomför ett utvecklingsarbete i vår organisation. Som kommunikationschef blir du i högsta grad delaktig i vår fortsatta utvecklingsresa.

Du rapporterar till förbundsdirektören. Tillsammans med chefskollegor ingår du i samordningsgruppen, där ni tar gemensamt ansvar för att lösa verksamhetens utmaningar.


Vem är du?

Vi söker dig som har:

  • minst 10 års bred erfarenhet av kommunikationsarbete
  • erfarenhet av att leda såväl operativt som strategiskt kommunikationsarbete
  • minst ett par års chefserfarenhet med personalansvar
  • högskoleutbildning inom kommunikations-, informations- eller medievetenskap alternativt motsvarande utbildning som bedöms som relevant för tjänsten
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet av kommunikationsarbete från medlemsorganisation/förbund.

Som person är du helhetsorienterad och har såväl analytisk som strategisk förmåga. Du trivs med att arbeta i en mindre organisation, i verksamhetsnära samarbete med både operativa och strategiska frågor. Du är lyhörd för verksamhetens behov, flexibel inför olika arbetssätt och sporras av att finna rätt tonalitet i kommunikationen såväl externt som internt. Du är en trygg och tydlig ledare, som med ett tillitsfullt ledarskap skapar förutsättningar för utveckling.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Du erbjuds en central och strategiskt viktig roll på en engagerad arbetsplats. Vi samarbetar prestigelöst – och vi har trevligt när vi arbetar tillsammans med att försöka skapa värde för våra medlemmar.


Information och kontakt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen, som hjälper oss med denna rekrytering, på tel 0709-95 58 88. Har du frågor om tjänsten går det även bra att kontakta förbundsdirektör Ulrika Edwinsson på tel 0709-67 64 02. Facklig kontakt Kajsa Heinemann nås på 0709-67 64 78.

Ansökan

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 26 april.

Du ansöker med CV och personligt brev via chefspoolen.se - klicka här 


Vilka är vi

Sveriges Psykologförbund är ett professions- och fackförbund för psykologer. Vi växer och är idag drygt 12 000 medlemmar. Förbundet har ett litet, professionellt kansli om drygt 20 personer och ger medlemsnytta genom rådgivning och förhandling i arbetsmarknads- och professionsfrågor, genom kommunikations- och påverkansarbete, samt genom att driva en specialistutbildning för psykologer. Förbundet är en del av Saco och kansliet ligger i centrala Stockholm.