Snäll utredare till Sveriges Psykologförbund

Vill du vara med och flytta fram psykologins och psykologers position för ett hållbart och mänskligt samhälle? Då är det dig vi söker!

Vi söker dig som har analys- och utredarkompetens och god förståelse av statsförvaltningen. Du är van att ta fram underlag och är en god skribent. Du kommer att bidra med att utveckla psykologers förutsättningar på arbetsplatser och i det samhällspolitiska arbetet i stort. I nära samarbete med övriga medarbetare på kansliet arbetar du med att omvärldsbevaka, föreslå och ta fram underlag samt analysera utredningar i vår intressesfär inom framför allt hälso- och sjukvårdsområdet. Eftersom vi är en medlemsorganisation kommer du att ha kontakt med både medlemmar och förtroendevalda samt delta i olika nätverk inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Du tycker om att arbeta med olika arbetsuppgifter, vi är en liten organisation så det krävs att vi hugger i och hjälps åt. Därför tror vi att din profil är lika mycket generalist som specialist. Du förstår hur det du gör bidrar till helheten, är drivande och jobbar gärna tillsammans med andra.

Tjänsten är placerad på Yrkesavdelningen där åtta personer jobbar och ger stöd och rådgivning till medlemmar och förtroendevalda i bland annat arbetsrättsliga frågeställningar, professionsjuridiska frågor. Vi bedriver också ett aktivt påverkans- och intressepolitiskt arbete. Arbetet sker tillsammans med övriga avdelningar på kansliet som arbetar med kommunikation och utbildningsfrågor.

För den aktuella tjänsten behöver du ha universitets- eller högskoleutbildning inom exempelvis juridik, statsvetenskap eller samhällsvetenskap. 

Meriterande;

-        Erfarenhet av politiskt styrd organisation

-        Kunskap om hälso-och sjukvårdens organisation och ekonomiska styrmedel.

-        Kunskap om småföretagares villkor

 Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi sätter kompetensen i fokus och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsidentitet och könsuttryck, etnisk och social tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsförmåga, sexuell läggning och ålder.

Vilka är vi?
Sveriges Psykologförbund arbetar för att flytta fram psykologins och psykologers position för ett hållbart och mänskligt samhälle. Vi är ett professions- och fackförbund för psykologer med stadig tillväxt och är idag cirka 12 000 medlemmar. Förbundet har ett litet, professionellt kansli om knappt 20 personer och ger medlemsnytta genom rådgivning och förhandling i arbetsmarknads- och professionsfrågor, genom kommunikations- och påverkansarbete, samt genom att driva en specialistutbildning för psykologer. Förbundet är en del av Saco och kansliet ligger i centrala Stockholm. Vi arbetar både på vårt kontor och på distans och tror att vi gör ett bättre jobb när vi jobbar tillsammans och för ihop våra olika perspektiv, än var för sig.

Anställningsform: Tills vidare

Tjänstgöringsgrad: Heltid.

Tillträdesdatum: Snarast

Frågor?

Ring eller mejla till avdelningschef Gunilla Svensson, 070 - 967 64 76

gunilla.svensson@psykologforbundet.se. Facklig kontakt på arbetsplatsen är Linda Solberg, linda.solberg@psykologforbundet.se.

Välkommen med din ansökan till jobbansokan@psykologforbundet.se! Intervjuer kommer att hållas löpande.