2023-09-28

Vinnaren av Lilla Psykologpriset 2023

Magnus Wennergren tilldelas årets Lilla Psykologpriset. ”Det känns fantastiskt”, säger den stolta pristagaren, som enligt juryn är ”ett lysande exempel på hur engagemang kan inspirera andra att också vilja bidra”.

Av de tre finalisterna har juryn nu utsett Magnus Wennergren till vinnare av Lilla Psykologpriset 2023. Och det är en mycket stolt och tacksam pristagare som tar emot nyheten:

– Det känns helt fantastiskt! Bara att vara finalist tillsammans med Dana Ali och Mollie Peng är otroligt stort. Jag känner enorm stolthet, säger Magnus Wennergren, som i juni tog sin psykologexamen vid Göteborgs universitet, där han under flera år var studentarbetsmiljöombud (SAMO).

Vad betyder det här priset för dig?

– Det betyder mer än jag själv räknat med. Det är en bekräftelse på att jag gjort ett okej jobb och att andra har sett det när jag själv kanske tvivlat. Men jag har inte gjort detta ensam. När jag blickar bakåt på studieåren på psykologprogrammet har det varit ett privilegium att få dela den här resan tillsammans med mina medstudenter. De är ju superstjärnor allihop och det är ju vi tillsammans som gjort det här!

Kommer du fortsätta ditt engagemang för arbetsmiljön?

– För min del är arbetsmiljön en väldigt central del för vårt mående. Jag har svårt att se att jag kommer släppa engagemanget för ett hållbart arbetsliv. 

Vad ska du använda prispengarna till?

– Jag får fundera på det, men till något bestående jag kan ha i bokhyllan som en påminnelse om den fantastiska resa jag gjort tillsammans med mina vänner under åren på psykologutbildningen. Vilken resa det har varit!

 


 

Lilla Psykologpriset på 10 000 kronor delas ut den 7 oktober i samband med psykologstudentkongressen PS23, som arrangeras av Psykologstudent Sverige och psykologstuderande vid Karolinska Institutet.

 

Foto: Annika Peterson