2023-09-20

Erik Andersson får Stora Psykologpriset 2023

Årets vinnare av Stora Psykologpriset 2023 är Erik Andersson, psykolog, PhD, docent i klinisk psykologi vid Karolinska Institutet samt ordförande i Sveriges kliniska psykologers förening.

Det är en märkbart rörd och glad pristagare som tar emot nyheten:

– För mig känns det här helt fantastiskt! Det är som ett kvitto på att jag gjorde rätt som följde min magkänsla och mitt intresse att försöka kombinera undervisning, klinik och forskning på alla olika nivåer, säger Erik Andersson och vill passa på att tacka människor som betytt mycket för honom.

– Jag vill tacka alla fantastiska kollegor och vänner på Karolinska Institutet och OCD-programmet Psykiatri Sydväst som genom åren peppat mig. Detta pris går därför också till alla som hjälpt mig genom åren att få utvecklas som kliniker, forskare och lärare. Ett särskilt tack till min gamla handledare Christian Rück som alltid peppat mig genom åren att följa mina egna intressen och att våga, våga, våga!

Stora Psykologpriset 2023 på 50 000 kronor delas ut den 6 oktober i samband med psykologstudentkonressen PS23, som arrangeras av Psykologstudent Sverige och psykologstuderande vid Karolinska Institutet.

 

Stora Psykologpriset sponsras av: