Anslut dig till
Psykologföretagarna

För att ansluta dig till Psykologföretagarna måste du ha legitimation som psykolog och vara medlem i Sveriges Psykologförbund.

Om du är medlem i Sveriges Psykologförbund och har legitimation som psykolog anmäler du dig här:

Om du inte är medlem i Sveriges Psykologförbund kan du anmäla dig till Psykologföretagarna samtidigt som du ansöker om medlemskap i Psykologförbundet. Det gör du här:

(I steg två av fyra i ansökan kan du fylla i att du vill ansluta ditt företag till Psykologföretagarna)

Medlemskapet, inklusive företags- och patientförsäkringen, gäller från och med att du har fått en bekräftelse. Det brukar ta en till två dagar. Avgiften beräknas från kommande månadsskifte.

Har du frågor om din medlemsansökan och inte hittar den informationen här, kontakta: medlemsregistret@psykologforbundet.se

Medlemsavgifter

(Det är endast medlemmar i Psykologförbundet som kan ansluta sig till Psykologföretagarna)

Serviceavgift till Psykologföretagarna
(avdragsgill i företaget)
200 kr/mån (exkl. moms)


Avgift till Sveriges Psykologförbund
185 kr/mån (ersätter avgiften som du betalar som endast anställd)

En jämförelse av kostnaden mellan att "bara" vara medlem i Psykologförbundet och att dessutom vara ansluten till Psykologföretagarna visar att efter sänkningen av avgiften till Förbundet och skatteavdraget av serviceavgiften till Psykologföretagarna, så är det ingen extrakostnad att vara med i Psykologföretagarna. Dessutom är momsen delvis kvittningsbar.

A-kassan

Även som företagare på hel- eller deltid kan du vara med i Akademikernas a-kassa och därmed också omfattas av Psykologförbundets inkomstförsäkring.
Om du går från att vara anställd till ett bli egenföretagare och redan är med i Akademikernas a-kassa kan du bara fortsätta att betala avgiften. Du behöver inte meddela Akademikernas a-kassa att du har blivit egenföretagare.

OBS dock att det gäller andra regler än för anställda för att få ersättning från A-kassan om du är egenföretagare på hel- eller deltid. För mer info om vad som gäller i ditt fall - Kontakta:

Akademikernas a-kassa

08 - 412 33 00