Krav och riktlinjer för specialistkurser
En specialistkurs definieras av den avancerade nivån som utgår från psykologutbildningen som grundkompetens.

Kraven på en specialistkurs rör: nivå, specificitet, omfång, kursbeskrivning, examination och utvärdering. Kurser kan vara av två slag; inriktningsspecifika fördjupningskurser och breddkurser som tillför relevant, men inte inriktningsspecifik, kunskap.
De sex obligatoriska specialistkurserna kan vara av två slag:
Fördjupningskurser förmedlar innehåll som utgör del av den kunskapsmassa som definierar en specialitet. Fördjupningskurser är inriktningsspecifika. Undantaget är specialiteter som överlappar varandra, då en kurs kan utgöra fördjupning för mer än en inriktning.
En breddkurs har relevans för en eller flera specialiteter, men utgör inte som breddkurs del av den kunskapsmassa som definierar en specialitet. En kurs kan både förmedla inriktningsspecifik kunskap och vara fördjupningskurs för en inriktning och samtidigt utgöra breddkurs för en eller flera andra specialiteter.

Grundprincipen för kurserna är att fyra av de sex obligatoriska specialistkurserna ska vara fördjupningskurser medan två kurser kan, men inte måste, vara breddkurser. Du kan alltså gå sex fördjupningskurser men max två breddkurser. De kurser som är godkända som specialistkurser är godkända som fördjupningskurser inom vissa specialiteter. Information om vilka specialiteter en kurs är godkänd inom kan du få av kursanordnaren
Registrera genomförd specialistkurs
För att registrera genomförd specialistkurs fyller du i formuläret nedan och bifogar vidimerad kopia av examinationsintyget.
På grund av GDPR, allmänna dataskyddsförordningen, har utbildningsavdelningen begränsad möjlighet att lagra information om dina meriter. De uppgifter som lagras efter genomförd utbildning är namn, personnummer, specialistinriktning samt datum för behörighet. Observera därför att du själv ansvarar för att lagra kursdiplom och övriga intyg som berör din specialistutbildning.