2018-06-05

Ett partsgemensamt förslag om konflikträtten överlämnas till regeringen

Idag har parterna på svensk arbetsmarknad överlämnat ett förslag om konflikträtten till regeringen. Förslaget säkerställer att även Sacoförbunden fortsättningsvis kan teckna kollektivavtal.

Under våren har Saco och Sacoförbunden varit delaktiga i arbetet för att stoppa Stridsåtgärdsutredningens förslag om att inskränka strejkrätten. Målet har varit att säkra Sacoförbundens fortsatta möjligheter att träffa kollektivavtal och ta tillvara akademikernas intresse på arbetsmarknaden fullt ut samt att föreningsfriheten ska respekteras.

Stora Psykologpriset delas ut i närvaro av H.K.H. Prins Daniel

2019-02-21

BLOGG Första men inte sista gången vi tar psykologin till EU-parlamentet

2019-02-08

Anders Wahlberg, ordförande för Sveriges Psykologförbund.

Förbundet stämmer Försvarsmakten

2019-02-07

Sveriges Psykologförbund har stämt Försvarsmakten för att ha avskedat en medlem.

Sveriges Psykologförbund välkomnar granskning

2019-02-07

Sveriges Psykologförbund välkomnar Psykologtidningens granskning av förbundets resor.

Är du psykolog och jobbar på Arbetsförmedlingen?

2019-02-01

På grund av en kraftigt minskad budget för myndigheten har Arbetsförmedlingen varslat om...