2019-05-15

Psykologiguiden firar 10 år och 2 miljoner besökare

2009 lanserades Sveriges första heltäckande psykologiportal på internet, Psykologiguiden.se med syftet att sprida psykologisk kunskap och guida till legitimerade psykologer. Tio år senare beräknas Psykologiguiden ha mer än tio gånger så många besökare. I år är vi på god väg mot 2 miljoner besökare jämfört med lite drygt 180.000 första helåret.

Psykologiguiden omfattar hela psykologins område och erbjuder bland annat närmare 170 artiklar, Fråga Psykologen, Natur & Kulturs psykologilexikon och en sökfunktion där allmänheten kan hitta en psykolog att kontakta. Allt är kvalitetssäkrat och granskat av Sveriges Psykologförbund som äger sajten.

Drygt 15.000 frågor har kommit in från allmänheten sedan starten. Av dessa har 1.200 besvarats av psykologer som exempelvis Anna Bennich, Jenny Klefbom och Liria Ortiz och publicerats både på sajten och på Psykologiguidens Facebooksida.

Lexikonet som fortfarande uppdateras av psykolog Henry Egidius omfattar idag 9.900 ord jämfört med de 5.800 som fanns vid starten för tio år sedan. Psykologi är populärt. Under januari till april i år har det gjorts strax under 1.5 miljoner slagningar i Lexikonet. Med det tempot kan det komma att göras över 4 miljoner slagningar i år! Några av de populäraste uppslagsorden på sistone är t ex kognitiv förmåga, femfaktormodellen och behaviourism.

Psykologiguiden arrangerar sedan fem år Psykologiscenen på Bokmässan i samarbete med Natur & Kultur, Modern Psykologi och SvD Idagsidan. Succén upprepas även i höst med fler än 60 programpunkter.

Anders Wahlberg som är ordförande för Psykologiguiden och också förbundsordförande för Sveriges Psykologförbund kommenterar:

”Det är fantastiskt att vi under 10 år har kunnat sprida evidensbaserad psykologisk kunskap till så stor del av Sveriges befolkning. Jag är säker på att det haft stor betydelse för väldigt många som varit intresserade av psykologi eller som haft egna svårigheter.”

Gå in på Psykologuiden här.

Nyheter

Sacos nya undersökning visar stort engagemang i klimatfrågan

2019-09-27

Idag släpper Saco en ny undersökning om miljö- och klimatfrågan som visar att en tydlig majoritet...

Psykologiscenen presenterar unika samtal om psykologi på bokmässan

2019-09-26

För femte året i rad deltar Psykologförbundet inom ramen för Psykologiguiden på Psykologiscenen. ...

Manifestera för klimatet

2019-09-18

Sveriges Psykologförbund har likt andra fackförbund fått frågan om att delta i en politisk strejk...

Inte strejk – men gärna manifestation för klimatet!

2019-08-26

I fredags träffade Sacos, LOs och TCOs ordföranden representanter för organisationen Fridays for...

Arbetsförmedlingens vägval - arbetslösa behöver fortsatt psykologstöd

2019-08-20

Sveriges Psykologförbund har lämnat synpunkter till Arbetsmarknadsdepartementet tillsammans med...