2019-05-15

Psykologiguiden firar 10 år och 2 miljoner besökare

2009 lanserades Sveriges första heltäckande psykologiportal på internet, Psykologiguiden.se med syftet att sprida psykologisk kunskap och guida till legitimerade psykologer. Tio år senare beräknas Psykologiguiden ha mer än tio gånger så många besökare. I år är vi på god väg mot 2 miljoner besökare jämfört med lite drygt 180.000 första helåret.

Psykologiguiden omfattar hela psykologins område och erbjuder bland annat närmare 170 artiklar, Fråga Psykologen, Natur & Kulturs psykologilexikon och en sökfunktion där allmänheten kan hitta en psykolog att kontakta. Allt är kvalitetssäkrat och granskat av Sveriges Psykologförbund som äger sajten.

Drygt 15.000 frågor har kommit in från allmänheten sedan starten. Av dessa har 1.200 besvarats av psykologer som exempelvis Anna Bennich, Jenny Klefbom och Liria Ortiz och publicerats både på sajten och på Psykologiguidens Facebooksida.

Lexikonet som fortfarande uppdateras av psykolog Henry Egidius omfattar idag 9.900 ord jämfört med de 5.800 som fanns vid starten för tio år sedan. Psykologi är populärt. Under januari till april i år har det gjorts strax under 1.5 miljoner slagningar i Lexikonet. Med det tempot kan det komma att göras över 4 miljoner slagningar i år! Några av de populäraste uppslagsorden på sistone är t ex kognitiv förmåga, femfaktormodellen och behaviourism.

Psykologiguiden arrangerar sedan fem år Psykologiscenen på Bokmässan i samarbete med Natur & Kultur, Modern Psykologi och SvD Idagsidan. Succén upprepas även i höst med fler än 60 programpunkter.

Anders Wahlberg som är ordförande för Psykologiguiden och också förbundsordförande för Sveriges Psykologförbund kommenterar:

”Det är fantastiskt att vi under 10 år har kunnat sprida evidensbaserad psykologisk kunskap till så stor del av Sveriges befolkning. Jag är säker på att det haft stor betydelse för väldigt många som varit intresserade av psykologi eller som haft egna svårigheter.”

Gå in på Psykologuiden här.

Nyheter

Sveriges Psykologförbunds öppettider under sommaren

2019-07-10

Medlemsrådgivningen Telefon:  08-567 06 400 Telefontider:  Måndag, onsdag, torsdag och fredag...

AkademikerAlliansen tecknar avtal för krissituationer

2019-07-02

AkademikerAlliansen har med arbetsgivarparterna SKL och Sobona och övriga fackliga organisationer...

1 juli införs nya momsregler för egenföretagare

2019-07-01

Var med och påverka förbundets utveckling!

2019-06-14

Hur ska framtidens Psykologförbund se ut för att ge nytta till dig som medlem? Sedan en tid...

Din arbetsmiljö är värdefull

2019-06-13

Du har väl inte glömt att delta i Psykologförbundets arbetsmiljöenkät? Den mejlades ut den 28 maj...