2021-10-15

Vinnaren av Lilla Psykologpriset 2021:"Fantastiskt ärofullt"!”

Lilla Psykologpriset 2021 på 10 000 kronor går till psykologstudenten Nathalie Reinholds, som läser vid Lunds universitet. Enligt juryns motivering tilldelas hon priset för att ha visat på ”värme, kunskap och engagemang som studerandekamrat såväl som ledare”.

Psykologstudent Sverige, Sveriges Psykologförbund och förbundets Studeranderåd har tillsammans beslutat att lyfta fram en pristagare som under en svår pandemitillvaro gjort skillnad genom att med frivilliga insatser för kollektiva projekt göra livet lite lättare och roligare for sina medmänniskor. Att engagera andra genom ideellt arbete kan vara slitsamt och vissa ideella engagemang innebär en uppoffring för individen för att andra ska få det bättre.

Årets vinnare av Lilla Psykologpriset 2021 visade prov på sitt engagemang på flera sätt. Bland annat anordnade Nathalie Reinholds en bal för psykologstudenterna i Lund, vilket var särskilt utmanande med tanke på pandemirestriktionerna.

Hur känns det att få priset?

- Det känns fantastiskt ärofyllt och jag känner mig väldigt uppmärksammad och uppskattad. Att det ändå är någon som har som stannat upp och sett det här arbetet som jag har slitit med, säger Nathalie Reinholds.

Vad betyder det för dig?

- Jo, men det är någonstans ett bevis och ett litet kvitto på att det här är viktigt att göra. Att det är viktigt att göra sin röst hörd. Så för mig är det ju varit en stor motivation till att fortsätta, säger hon. 

Varför är det viktigt med ett engagemang bland psykologstudenter?

- Jag tänker att det här är ju vår tid. Nu har vi fem år tillsammans vilket är ganska lång tid och det är viktigt att göra någonting bra av det. Därför att det är en tid då vi ska lära oss och inte bara ha näsan i böckerna utan också lära sig av livet och varandra, säger hon.

Vad händer nu?
- Jag ska skriva mitt examensarbete till vintern. Sedan ska jag ut på min PTP-tjänstgöring, så vi får se vart vingarna bär mig. Men jag lär nog inte sluta engagera mig i alla fall. Det finns inte på kartan.

Nyheter

Han tilldelas Lilla Psykologpriset 2022

2022-09-30

Lilla Psykologpriset 2022 på 10 000 kronor går till psykologstudenten Kosmo Barkat Ullah, som läs...

Se när Psykologförbundet pratar om  olegitimerade terapeuter i TV4 Nyhetsmorgon

2022-09-23

Psykologförbundets ordförande medverkade i TV4 nyhetsmorgon med anledning av Kalla faktas program...

Stärk patientsäkerheten!

2022-09-23

I dag kan vem som helst i Sverige kalla sig terapeut och behandla människor med psykisk ohälsa....

Psykologförbundet i TV4 – om riskerna med alternativa terapeuter

2022-09-22

I Sverige behövs inget tillstånd eller någon legitimation för att få kalla sig terapeut. Och det...

Finalister till Lilla Psykologpriset 2022

2022-09-08

Finalister till Lilla Psykologpriset 2022 är Emma Byggeth, Kosmo Barkat Ullah och Sebastian...