2021-10-15

Vinnaren av Lilla Psykologpriset 2021:"Fantastiskt ärofullt"!”

Lilla Psykologpriset 2021 på 10 000 kronor går till psykologstudenten Nathalie Reinholds, som läser vid Lunds universitet. Enligt juryns motivering tilldelas hon priset för att ha visat på ”värme, kunskap och engagemang som studerandekamrat såväl som ledare”.

Psykologstudent Sverige, Sveriges Psykologförbund och förbundets Studeranderåd har tillsammans beslutat att lyfta fram en pristagare som under en svår pandemitillvaro gjort skillnad genom att med frivilliga insatser för kollektiva projekt göra livet lite lättare och roligare for sina medmänniskor. Att engagera andra genom ideellt arbete kan vara slitsamt och vissa ideella engagemang innebär en uppoffring för individen för att andra ska få det bättre.

Årets vinnare av Lilla Psykologpriset 2021 visade prov på sitt engagemang på flera sätt. Bland annat anordnade Nathalie Reinholds en bal för psykologstudenterna i Lund, vilket var särskilt utmanande med tanke på pandemirestriktionerna.

Hur känns det att få priset?

- Det känns fantastiskt ärofyllt och jag känner mig väldigt uppmärksammad och uppskattad. Att det ändå är någon som har som stannat upp och sett det här arbetet som jag har slitit med, säger Nathalie Reinholds.

Vad betyder det för dig?

- Jo, men det är någonstans ett bevis och ett litet kvitto på att det här är viktigt att göra. Att det är viktigt att göra sin röst hörd. Så för mig är det ju varit en stor motivation till att fortsätta, säger hon. 

Varför är det viktigt med ett engagemang bland psykologstudenter?

- Jag tänker att det här är ju vår tid. Nu har vi fem år tillsammans vilket är ganska lång tid och det är viktigt att göra någonting bra av det. Därför att det är en tid då vi ska lära oss och inte bara ha näsan i böckerna utan också lära sig av livet och varandra, säger hon.

Vad händer nu?
- Jag ska skriva mitt examensarbete till vintern. Sedan ska jag ut på min PTP-tjänstgöring, så vi får se vart vingarna bär mig. Men jag lär nog inte sluta engagera mig i alla fall. Det finns inte på kartan.

Nyheter

Mind öppnar telefonlinje för flyktingar

2022-05-23

Minds Refugee Line är till för den som flytt krig, konflikt eller katastrof och befinner sig i...

Efterlängtad fysisk Rådskonferens efter tre år av digitala möten

2022-05-18

Efter tre år med digitala möten kunde ett 50-tal personer med olika förtroendeuppdrag äntligen...

Vänsterpartiet först ut i Psykologförbundets planerade politikerträffar

2022-05-04

Den 28 april hade Psykologförbundet det första i en rad planerade samtal med politiker från...

Svenska kyrkan: konflikten avblåst

2022-05-04

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation Skao har antagit medlarnas bud, och nya kollektivavtal fö...

Nytt avsnitt ute nu av Psykologförbundets podcast!

2022-05-03

Avsnitt två av Psykologförbundets podcast har temat: ”Hur ska vi säkerställa barns och ungas...