Pride

För Sveriges Psykologförbund är likabehandling och respekten för grundläggande mänskliga rättigheter en självklar del i vårt fackliga arbete, men också i våra medlemmars arbetsliv och vardag. Att inte få vara sig själv, inte kunna uttrycka sin könsidentitet eller sexuella läggning är en kränkning av ens mänskliga rättigheter och riskerar att leda till ohälsa och utanförskap. Därför är det viktigt att vi visar vårt stöd för HBTQ+-personers rättigheter i samhället och i arbetslivet.

"Allt vi gör ska genomsyras av inkludering och likabehandling"

Att värna om och aktivt arbeta för allas lika värde – oavsett kön, könsidentitet, etnisk bakgrund, trosuppfattning, sexuell läggning, funktionsvariaton, ålder med mera – är en kontinuerlig och självklar del av Psykologförbundets fackliga arbete. Det säger förbundsordförande Kristina Taylor. Läs hela artikeln här

Pridefestivaler runt om i landet

Runt om i landet arrangeras Pridefestivaler i olika form. Saco har gjort en Pridekarta så du enkelt får koll på i vilka städer paraderna äger rum! Kartan hittar du här  

Gå med Sacoförbunden i Stockholm Prideparaden

Lördag 5 augusti, kl 13.00-16.00
Starten kommer även i år att ligga på Kungsholmen för att sedan slingra sig den ca 4,5 km långa paradvägen genom centrala Stockholm till målet vid Östermalms IP. Paraden tar ca 2-3 timmar.

Vi möts från ca kl 11.30 vid korsningen Pilgatan/Norr Mälarstrand och börjar inta vår plats i paraden ca kl 12.15. Tillkommer man efter det letar man alltså upp Sacos grupp i paraden. Paraden avgår kl 13.00. 

För alla som vill finns det möjlighet att komma tidigare för att få lite smink, solglasögon, gnuggisar, T-shirts, flaggor, ett paraply eller för att helt enkelt mingla med andra deltagande Sacoförbunden. 

Följ Sacos FB-event för att bli uppdaterad med den senaste informationen!  

Se Matilda Wurms föreläsning om HBTQ+ och minoritetsstress

En föreläsning om minoritetsstress och minoritetsglädje hos unga HBTQ+ av Matilda Wurm, psykolog, lektor och forskare. Se föreläsningen här

Gå med i Sveriges Psykologförbunds HBTQ-nätverk 

För att ta tillvara intresse, erfarenhet, kunskap och engagemang bland psykologer finns ett nätverk för HBTQ-frågor och normkritiska perspektiv.
Läs mer och anmäl dig till nätverket här