Stora Psykologpriset 2014
Finalister


<img style="float: left; margin-right: 10px;" src="/Global/Stora/Bilder/krona-logo.gif" alt="" width="69" height="80" />Stora Psykologpriset 2014 jury har valt ut följande tre väl meriterade finalister.

Finalisterna presenteras utan inbördes rangordning.

Finalist Stora Psykologpriset Anders Broberg

Högupplöst bild

Anders Broberg har utsetts till finalist för att han i sin forskning utvärderat metoder att hjälpa barn och ungdomar i utsatta situationer.

Anders Broberg har också fört ut anknytningsteorin genom böcker och föreläsningar till psykologer samt andra yrkesgrupper och beslutsfattare.
Han har på ett begripligt sätt beskrivit anknytningsteorin med fokus på hur kunskaperna kan användas.

Läs intervju

Finalist Stora Psykologpriset Gerhard Andersson

Högupplöst bild

Gerhard Andersson har valts till finalist för att han på vetenskaplig grund, gjort psykologiska behandlingsmetoder både inom det psykologiska och somatiska området tillgängliga. 

Genom nya väl utvärderade metoder har han skapat möjligheter att nå en större krets så att de får del av psykologisk behandling. Gerhard sprider också sin kunskap till allmänhet och beslutsfattare genom både böcker och föreläsningar.

Läs intervju

Finalist Stora Psykologpriset Rikard Wicksell 

Högupplöst bild

Rikard Wicksell utses till finalist för sin forskning inom ACT, Acceptance and Commitment Therapy,  men främst för den tillämpning i behandling som han ansvarar för.

Genom behandlingen ges personer som tidigare inte kunnat få tillräcklig lindring för sin smärta möjlighet till en mer aktiv och vital tillvaro. Rikard har också genom böcker och föredrag spridit kunskap till många behandlare och till personer med smärtproblematik.

Läs intervju

 

Prischeck Stora Psykologpriset


Prisutdelning på Berns salonger i Stockholm den 7 oktober 2014